Otac preuzeo krivicu za sina koji je teško povredio pešaka u Leskovcu

JuGmedia vesti: 29. 03. 2024.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A. Č. (1970), iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kao i S. Č. (1944) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje.

A. Č. se sumnjiči da je 20. marta, dok je upravljao unazad vozilom „BMW, bez vozačke dozvole i u vreme kada je imao izrečenu meru zabrane upravljanja motornim vozilom, udario osamdesettrogodišnjeg pešaka koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede.

S. Č. se sumnjiči da je nakon što je njegov sin A. Č. izazvao saobraćajnu nezgodu, automobilom prevezao povređenog pešaka do Opšte bolnice u Leskovcu, a potom u policiji izjavio da je on upravljao vozilom i izazvao saobraćajnu nezgodu.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 20. marta u Leskovcu, u kojoj je jedno lice zadobilo tešku telesnu povredu, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu saslušani su A.Č. (1970.), zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i S.Č. (1944.), zbog krivičnog dela lažno prijavljivanje, saopštili su iz OJT.

Nakon saslušanja, javni tužilac je predložio da se prema obojici osumnjičenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ostankom na slobodi ometati postupak uticanjem na nesaslušane svedoke i saučesnike, a u odnosu na A.Č. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, jer se radi o licu koje je više puta osuđivano, između ostalog i zbog istog krivičnog dela.

Predložene mere od strane suda nisu određene, već su prema osumnjičenima izrečene mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, uz obavezu da se povremeno javljaju nadležnom državnom organu. Na ovu odluku suda, javni tužilac je izjavio žalbu, a u daljem toku postupka, u najkraćem roku biće preduzete neophodne dokazne radnje ispitivanje svedoka i veštačenja preko veštaka odgovarajuće struke.