Povređeno četvoro u udesu kod hotela “Nais” kod Niša

Južne vesti 06. 03. 2024.

U sudaru vozila “škoda” i “ford” koji se dogodio u utorak oko 23:40 na auto-putu Beograd – Niš, u blizini hotela “Nais”, povređeno je četvoro putnika iz “forda” među kojima je i 16-godišnjak. Prema nezvaničnim informacijama, nakon udara je “ford” sleteo sa puta, a troje povređenih je u Urgentnom kliničkom centru Niš.

Nakon prijave u utorak uveče oko 23:40, policija je izašla na lice mesta, a saobraćaj nije bio obustavljen.

Sva četiri pacijenta iz vozila “ford” prevezena su u Urgentni klinički centar Niš, kažu u policiji, a iz ove zdravstvene ustanove saopštavaju da je svima odmah urađena hitna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega su preduzete sve dalje neophodne mere lečenja.

49-godišnja S. S je zbog serijskog preloma rebara hospitalizovana u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju. 70-godišnjem K. Š. je, nakon dijagnostike i sagledavanja, utvrđen prelom 3 rebra, te je po nalogu grudnog hirurga hospitalizovan u UC u hirurškoj opservaciji, radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja. 46-godišnji S. I. je dijagnostikovan i pregledan, bez povreda i nakon uredne dijagnostike, otpušten na kućno lečenje – kažu u UKC-u.

Maloletni S. M, koji ima 16 godina, sagledan je od strane neurohirurga i nakon utvrđenog urednog nalaza, upućen na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju, zbog lakših ortopedskih povreda, dodaju iz UKC-a.