Ulica Dimitrija Tucovića u Nišu nije završena od septembra prošle godine

Ulica Dimitrija Tucovića u Nišu, posle pošetka radova još septembra prošle godine, nikako da se završi i vrati u normalno stanje.

Posle više najava u medijima kao i obećanja o završetku radova kao i nove kineske fabrike koja se gradi u delu gde se ulica i rekonstruiše, pomaka nema.

Iz nedelje u nedelju samo se rokovi pomeraju, dok se obećanja gomilaju. Pitanje o ovom slučaju smo postavili od Direkcije za izgradnju grada koja je upravljač puteva, sve informacije koje dobijemo objavićemo u interesu javnosti.

Provobitno najavljeni radovi zbog izgradnje infrastrukture za novu fabriku najavljeni su 23.09.2020. godine  i predviđeni da traju 30 dana (od 24. septembra do 24. oktobra).
Međutim, radovi su počeli na vreme, ali se otegli kao „gladna godina“. Evo ga april mesec 2021. godine međutim radovi još uvek nisu gotovi, a nema ni naznaka.
Sedmi mesec sa problemima koje nam ova izgradnja donosi.
Od kako su počeli radovi, problemi su počeli samo da se nižu i da stvar bude najtužnija i dalje nema nikakvih naznaka da će nešto biti rešeno. Cele jeseni i cele zime po vremenu koje je karakteristično za to doba godine na ovom bulevaru su bili samo problemi. Izgradnja fabrike da, ali završetak ulice nažalost ne i ne!
Osuđeni smo da automobilima prelazimo preko kratera, neretko se viđaju scene oštećenih automobila, izbušenih guma, gužve, nervoza među učesnicima u saobraćaju, bes… Da li samo možete da zamislite kakva je situacija u vremenskim periodima kada radnici obližnjih fabrika idu i vraćaju se sa posla?
Da podsetimo građane Niša da je Direkcijin budžet za ovu godinu preko milijardu dinara i da su vlasnici firmi koje su dobile na tenderu posao održavanja od Direkcije izjavili da “će građani Niša tek da vide šta su dobre ulice”.